Anasayfa Haber Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü 2 Atölye Başlatıyor

Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü 2 Atölye Başlatıyor

by

Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü 2 atölye ile ilgililerin duyurusuna çıktı. Enstitününün internet sitesinden yapılan duyuruya göre” Mecelle ve Mukayeseli Hukuk” ve “Mukayeseli Faizsiz Finans Standartları” olmak üzere iki atölyenin ilgilileriyle buluşturulması planlanıyor.

Bilindiği üzere Mecelle-i Ahkâm-ı Adliye, Osmanlı Devleti’nin son döneminde Hanefi Mezhebi esas alınarak ortaya konmuş bir kanun metni olup uzun sayılabilecek bir süre gerek Osmanlı’da, gerekse Osmanlı bakiyesi bazı ülkelerde uygulanmıştır. Mecelle ve Mukayeseli Hukuk atölye çalışması Mecelle’yi, ülkemizin bağlı olduğu Kara Avrupası hukuk sisteminin genel kavram ve hükümleriyle karşılaştırma yaparak baştan sona okuyup analiz etmeyi hedeflemektedir. Bu gayeyi gerçekleştirmek için atölye, öncelikle ilahiyat, hukuk, iktisat ve finans alanlarında özellikle lisansüstü öğrenciler ve araştırmacılara açıktır.

İkinci olarak Mukayeseli Faizsiz Finans Standartları Okumaları Atölyesinde; alanında uzman akademisyenler ve iş insanları öncülüğünde iktisadi – finansal bilimler ve fıkhi birikim göz önünde bulundurularak dünyadaki çeşitli standartlar, karşılaştırmalı bir analize tabi tutulacaktır. Bunun sonucunda ortaya çıkacak ilmi birikimin, ülkemizde henüz somut olarak gün yüzüne çıkamamış olan “faizsiz finans standartları”nın hazırlanmasına ve bu alandaki çalışmalara katkı sağlaması hedeflenmektedir.

Başvurular muisefmarmara@gmail.com adresi üzerinden alınmaktadır.

Kaynak: MUİSEF

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun