Anasayfa Haber Melih Turan’ın Hazırladığı “Zekât Eğitimi” Udemy’de

Melih Turan’ın Hazırladığı “Zekât Eğitimi” Udemy’de

by

Zekât İslamiyetin üçüncü esası olmasına rağmen biz Müslümanlar arasında en çok ihmal edilen meselelerden biridir. İslam ile ilgili daha önce alınan eğitimlerde zekât konusu daima geçiştirilerek anlatıldı. Bu da Müslümanların mal sahibi olduktan sonra zekâtı doğru hesaplayamamaları ve doğru yere ödeme yapamamalarını netice verdi.

Bununla birlikte zekât konusu daima bir vaaz ve nasihat biçiminde ele alınıyor. Sistematik bir şekilde zekâtla ilgili herhangi bir eğitim bulunmuyor. Bu yüzden zekât konusunu belirli bir düzende daha kolay ve anlaşılabilir kılmak gerekiyor.

Bu ihtiyacı karşılamak için zekât konusuna giriş mahiyetinde temel meselelere değinerek kolay anlaşılabilecek bir eğitim hazırlandı.

Bu Eğitimde Neler İşleniyor?

Eğitim genel anlamda zekâtın ana konularından başlayarak, hesaplamadan tarihsel sürece ve günümüz ekonomisindeki yerine/ihtiyacına kadar bilinmesi gereken her şeyi özet bir şekilde aktarmaktadır. Bu eğitimi aldığınızda zekâtın kelime anlamı olarak ne ifade ettiğini, Kur’an’da ve sünnette nasıl geçtiğini, zekâtın nasıl hesaplandığını, iktisadi ve toplumsal açıdan ne ifade ettiğini, devletin görevinin ne olduğunu ve ekonomik düzende ne gibi faydaları olduğunu öğrenmiş olacaksınız.

İslami finansın dünyada neleri değiştirebileceğini merak ediyorsanız sizi bu eğitime bekliyoruz.

Eğitim için tıklayın.

Not: Öğrenciler ZEKAT101 kupon koduyla kayıt olarak ücretsiz yararlanabilirler. Kupondan yararlanmak için son bir gün!

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun