Anasayfa Haber 12. Dünya İslam Ekonomi Forumu 2-4 Ağustos

12. Dünya İslam Ekonomi Forumu 2-4 Ağustos

by

12. Dünya İslam Ekonomi Forumu, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo’nun açış konuşmasıyla başladı.

2-4 Ağustos tarihleri arasında Cakarta’da, Uluslararası Konferans Merkezinde gerçekleştirilecek 12. Dünya İslam Ekonomi Forumu, “Büyümenin yaygınlaştırılması ve iş imkanlarının geliştirilmesi” başlığını taşıyor. Bu çerçevede, 3 gün boyunca forumda küçük ve orta ölçekli işletmelerin kalkınmadaki rolüne vurgu yapılacak.

Ayrıca uzmanlar, İslami finans, moda ve tasarım, yenilikçi teknoloji, helal endüstrisinin geliştirilmesi, İslami finans kaynaklarının altyapı projelerinin geliştirilmesi konularında sunumlar gerçekleştirecek.

60 ülkeden 2500’ü aşkın katılımcının yer aldığı forumda İslam ekonomisi alanında çeşitli konularda toplantılar düzenlenecek. Forum, aynı zamanda ilgili ülkeler arasında ikili iş birliği için de uygun bir ortam sunacak.

Foruma Türkiye’den MÜSİAD Dış ilişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Şevket Can Tülümen ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Özer Balkız iştirak ediyor.

Şevket Can Tülümen AA’ya yaptığı açıklamada, “MÜSİAD olarak Dünya İslam Ekonomi Forumunun tüm toplantılarına iştirak ettik. Aynı zamanda, WIEF uluslararası yönetim kurulu üyeliğini sürdürüyoruz.” dedi.

Balkız ise, “Forum çerçevesinde özellikle Endonezya ve Malezya iş çevreleri ve birlikleriyle görüşmeler yapıyoruz.” dedi. Balkız, “Bu forumda 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde Türkiye’de düzenlenecek 16. MÜSİAD Uluslararası Ticaret Fuarı ve Gelecekte Reel Ekonomi ve Finans konulu 20. Uluslararası İş Forumunun tanıtımını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Foruma Malezya, Tacikistan, Yeni Gine, Sri Lanka ve Ürdün’den liderler katılıyor. Endonezya 2009 yılında da WIFE’e ev sahipliği yapmıştı.

 

Yeni Şafak

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun