Anasayfa Haber Uluslararası Hilafet Konferansı Gerçekleştirildi

Uluslararası Hilafet Konferansı Gerçekleştirildi

by

Hilafet’in kaldırıldığı 3 Mart tarihinin yıldönümü ve kamuoyunda Hilafet’in çokça konuşulduğu bir zaman diliminde “Nasıl Bir Hilafet” başlıklı “Uluslararası Hilafet Sempozyumu”, Allah Subhanehu ve Teâlâ’nın yardımı ve dünyanın dört bir tarafından gelen Müslümanların katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Sempozyum, Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa Hilafet’in tüm yönleriyle konuşulduğu bir Sempozyum olma özelliği taşıdığı için, medya ve STK temsilcilerinin yanı sıra, akademisyenler, yazarlardan ve gazeteciler Sempozyuma oldukça ilgi gösterdiler.

Sempozyumun açılış konuşmasını Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar yaptı. Mahmut Kar konuşmasında: “Allah’a hamdolsun, bugün bu programda Hilafet olmalı mı, olmamalı mı diye bir konuyu tartışmayacağız. Çünkü bu tercih bize bırakılmamıştır. Zira Hilafet’in yeniden kurulması konusunda Müslümanların bir ihtilafı da yoktur. Müslümanlar İslami davet konusunda düne nazaran daha istekli, İslam hakkında daha bilinçliler. Bugün İslam beldelerinde Hilafet için canla başla çalışan ve kurulmasını dört gözle bekleyen Müslümanlar var elhamdülillah. Onun için bu sempozyumun konu başlığını “Nasıl Bir Hilafet?” olarak belirledik. Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gelen değerli üstatların sunumları ile Batı’nın Hilafeti karalayıp itibarsızlaştırma gayreti suya düşecek.” dedi.

Sempozyum’un Birinci oturumu’nda, “İslam‟ın Yönetim Sistemi Nedir?” başlığı altında Gazeteci Yazar/ Mustafa ÖZCAN; “3 Mart 1924 Sonrası Müslümanların Durumu ve İkinci Hilafet”, Yazar/ Dr. Mehmet Kürşat ATALAR; “İslam‟ın Yaşanması İçin Devlet Gerekli mi?”, Endonezya, şeriat Ekonomi ve işletme Enstitüsü Başkanı M. İsmail YUSANTO; “Müslümanlar İçin Hilafet ‟in Önemi”, Hizb-ut Tahrir/Türkiye Vilayeti Merkezi Temas Heyeti Üyesi M. Hanefi YAĞMUR; “Hilafet Tarihsel Bir Uygulama mı Yoksa Şer‟i Bir Hüküm mü?” konularını ele aldı.

İkinci oturumda ise; “Ümmet Nasıl Bir Hilafet İstiyor?” başlığı altında TİYEMDER Onursal Başkanı/ Selahattin YAZICI; “Müslümanların İhtilafı Vahdete Engel mi?”, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırma Enstitüsünden/Abdulkadir ŞEN; “Batı, İslam ve Hilafete Neden Karşı?”, Ürdün Jadara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Dr. Muhammed MALKAWİ, “Hilafet‟in Yeniden Kurulması Şer-i Bir Zorunluluk mu, Siyasi Bir Realite mi?”, İlahiyatçı Yazar/Abdurrahim ŞEN; “İslam‟a Göre Meşru Yönetim / Nübüvvet Metodu Üzere Raşidi Hilafet” konularını ele aldı.

Programda ayrıca Gazeteci Yazar/Ahmet Varol, Filistinli İmam-Hatip şeyh İsam AMİRA ve Hizb-ut Tahrir Ukrayna Medya Bürosu Başkanı Fazıl HAMZAYEV’de birer selamlama konuşması yaptı.

Aynı programın inşAllah 6 Mart Pazar günü Ankara Atatürk Kapalı Spor Sarayı’nda 13:30’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun