Anasayfa Haber Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

Dünyanın Dört Bir Yanından İslami Finans Haberleri

by

Ahmet Hamza Yıldırım islamiktisadi.net okurları için dünyanın dört bir yanından İslami finans haberlerini çevirdi!

Suudi Arabistan Türkiye’ye 5 Milyar dolar değerinde mevduat yatırmak üzere olduklarını söyledi!

Bir swap veya depozit anlaşması Türkiye’nin azalan olan yabancı döviz rezervlerini arttırabilir.

DUBAİ/ANKARA – Suudi Maliye Bakanlığı sözcüsü, salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye Merkez Bankası’na 5 milyar dolarlık mevduat yatırılması hakkında Suudi Arabistan ve Türkiye’nin görüştüklerini söyledi.

Maliye Bakanlığı sözcüsü, Reuters haber ajansının sorusuna e-mail ile cevap olarak “Türkiye Merkez Bankası’na 5 milyar dolarlık bir mevduat yatırmak için son müzakereleri yapıyoruz” dedi.

Türkiye Merkez Bankası konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Konu ile ilgili bilgi sahibi bir Türk yetkili ise Suudi Arabistan ile bir swap yahut mevduat anlaşması üzerinde son müzakerelerde olduklarını söyledi.

Türk ekonomisi, değer kaybeden lira ve %85’in üzerine çıkan enflasyon nedeniyle kötü bir şekilde gerildi ve bir takas veya mevduat anlaşması, Türkiye’nin azalan döviz rezervlerini artırabilir.

Analistler, bu durumun Recep Tayyip Erdoğan’a Haziran 2023’te yapılacak seçimler öncesinde yardımcı olabileceğini söylüyor.

Türkiye Merkez Bankası’nın yerel para birimlerinden emsallerinden bazılarıyla toplam 28 milyar dolar değerinde yerel para birimleriyle takas anlaşmaları var. Çin ile 6 milyar dolara, Katar ile 15 milyar dolara, Birleşik Arap Emirlikleri ile yaklaşık 5 milyar dolara anlaşma imzaladı.

Ülkelerin merkez bankaları arasındaki görüşmelerin hızlanması, Ankara ve Riyad’ın 2018’de Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sonra kopan ilişkileri düzeltmek için ortak çabalarının ardından geldi.

 

Kaynak: Zawya

islamiktisadı.net için çeviren: Ahmet Hamza Yıldırım

Benzer Yazılar

Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz

    Mail Bültenimize Abone Olun